Studiebesök PARC & Novity


Likt utbytet 2019 fick vi möjlighet att besöka Palo Alto Research Center(PARC). PARCs imponerande historia och vikten PARC har haft för många revolutionerande innovationer har beskrivits väldigt bra i ett tidigare blogginlägg. För bakgrund kring PARC rekommenderar vi starkt att läsa det här.

Värd för vårt studiebesök var medgrundaren och VD:n för Novity, Markus Larsson(examen från industriell ekonomi på Chalmers). Novity är ett PARC företag, vilket innebär att ursprunget till Novity kommer från forskning genomförd hos PARC och att Novity får stöd från PARC i sin fortsatta utveckling. 

Novity har utvecklat en mjukvara för predictive maintanence inom process industrin. Målet med deras teknologi är att förutse driftstörningar och genom det förhindra kostsamma oplanerade driftstopp. Väldigt spännande att höra Markus berätta om hur deras modeller kan uppnå väldigt hög precision med en mindre mängd data än tradionella ML modeller. 

Vidare berättade Markus hur det är som svensk att vara VD på ett startup, samt om sin resa från industriell ekonomi på Chalmers hela vägen till Sillicon Valley. Väldigt inspirerande företagsbesök som verkligen visade vilka möjligheter som finns med en examen inom industriell ekonomi från Chalmers. 
Tack Markus, PARC och Novity för att vi fick komma förbi!