GUIDAD TUR PÅ STANFORD MED JOHAN HAEGER

Under fredagen hade vi äran att få en guidad tur på Stanford University av Industriell Ekonomis alldeles egna Johan Haeger. Johan som även är före detta ordförande för Berkeleykommittén tog sin kandidatexamen på Industriell Ekonomi på Chalmers och har läst sin master på Stanford.

Under rundturen på Stanford Campus bjöd Johan på spännande kuriosa om skolan som ligger i Palo Alto och är ett av de mest prestigefyllda universiteten i världen. Bland annat berättade Johan att Stanford Campus är världens näst största samt att skolan grundades av makarna Leland och Jane Stanford till minne av deras avlidna son. Stanfordmakarna som egentligen tänkt donera pengar för att få en byggnad döpt efter sonen på Harvard eftersom sonen hade drömt om att studera där, ändrade sina planer när de insåg att det skulle bli billigare att bygga ett helt nytt universitet. Bra idé tycker vi!

//Linnea A.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *