Studiebesök på Netflix


Innan utbytet hunnit dra igång fick några av oss, som landat tidigt i Kalifornien, chansen att besöka Netflix. Där blev vi guidade av Olof Johansson, en Chalmers alumni. Studiebesöket på Netflix var ett väldigt lärorikt- och interaktivt studiebesök som satte ribban högt för resterande.

Besöket började med att Olof presenterade sig själv och sedan visade oss runt på deras huvudkontor i Los Gatos, något norr om San Jose. Under rundturen insåg majoriteten av studenterna kulturchocken och hur det var att jobba i the Bay Area. Netflix hade ett flertal byggnader där folk var och jobbade, vilket var otroligt stort med olika sorters restauranger och aktiviteter i byggnaderna. Men man fick även lära sig hur de blev mer och mer populärt med remote arbete pandemin. Trots det försökte de flesta vara på kontoret åtminstone tre dagar i veckan, vilket oftast var tisdag-torsdagar. 

Turen med Olof började med att han visade oss ett av deras kök där personalen fick lunch samt deras coola kaffe och hydration maskiner man fick använda. Sedan visades vi runt på deras olika byggnader och kontor, där vi fick se olika rum som användes för att göra tester och programmering. Höjdpunkten av rundvisningen blev när vi kom fram till deras populära Stranger Things rum, vilket var en unik upplevelse att få vara del av.

Själva höjdpunkten med studiebesöket var dock den interaktiva diskussionen vi hade med Olof i ett presentationsrum, vilket kan jämföras med en amfiteater. Eftersom detta var det första studiebesöket var studenterna inledningsvis lite tillbakadragna med frågorna men ju längre vi kom in i samtalen desto bättre och mer detaljerade frågorna. Där fick vi bland annat lära oss hur Netflix arbetar och vad deras företagskultur är. Olof gillade att poängtera kulturen där olika avdelningar kunde ha relativt mycket kommunikation och informationsutbyte med varandra, där han jämförde exempelvis med Apple där det var mycket sekretess även mellan avdelningarna. Dessutom har Netflix gått vidare från att bara anställa senior personal och anställer numera nyexaminerade och studenter på internship.

Tack för att vi fick komma och besöka er alla på Netflix!