Startup-projekt för Axion Ray


Elin Stiebe, Märta Ekvall, Joel Gråsjö, Zackarias Gillberg & Hugo Rejneborg

Vi har fått äran att göra vårt startup-projekt med Axion Ray – ett företag som utvecklar ett AI-verktyg för proaktiv analys av kvalitetsproblem. Med andra ord, ett verktyg som genom att granska data från flera databaser om problem och bekymmer kan identifiera vilka som är högprioriterade och omedelbart bör åtgärdas av tillverkningsteamet.

När produkterna är i kundernas händer, eller till och med under produktion, skapas ostrukturerad data om produktdefekter. Axion Rays produkt fångar upp denna data och framhäver trender och avvikelser innan de leder till kostsamma återkallelser eller säkerhetsproblem, vilket ger produktionskedjan möjlighet att proaktivt korrigera fel.

Under vår sommar med Axion Ray var vårt mål att identifiera vilka kundsegment som skulle dra störst nytta av förbättrad kvalitet och utveckla en Go-to-market strategi för nya kunder inom olika branscher. Vi arbetade med analys av processflöden, marknadstrender, utmaningar och hur väl Axions produkt passar in i olika processer.

Det har varit roligt att få analysera många olika branscher och upptäcka hur de alla är mer eller mindre sammankopplade. Det har också varit roligt att arbeta tillsammans. Vår projektledare på Axion Ray har redan sagt att vårt arbete används för att förstå pain points inom olika branscher och för att utveckla en strategi för att nå dem. Dessutom fick vi ett väldefinierat problem och har haft möjligheten att låta alla i gruppen prova på att arbeta agilt (Scrum). Äntligen har vi fått tillämpa våra management kunskaper!

Tack & hej,
The 5 Engineers