Studiebesök på Stanford University


Efter studiebesöket på Ericsson måndag den 26 juni begav vi oss iväg till UC Berkeleys stora rival, Leland Stanford Junior University eller som det vanligtvis kallas: Stanford. Väl på Stanford så leddes vi på en campus-tour av Henrik Marklund, en gammal I:are som via Chalmers utbytesmöjligheter lyckades åka på utbyte till Stanford och sedan blev kvar i jakten på en PhD.

På Stanford finns det likt Berkeley många byggnader som är uppkallade av olika personer som valt att sponsra skolan. På vår rundvandring fick vi se byggnader sponsrade av bland annat Bill Gates men även en byggnad med lite svensk koppling genom Wallenbergfamiljen. 

Henrik bjöd på många anekdoter om livet som student på ett av världens mest prestigefyllda universitet. Vi fick bland annat höra att universitetet grundades av två sörjande föräldrar till minne av deras enda och avlidne son. 

Vi fick även möjlighet att ställa många frågor. Ett svar som kanske känns lite extra intressant som Chalmerister är, hör och häpna, att Henrik upplevde det som tuffare att få godkänt på en Chalmerskurs i jämförelse med motsvarande kurs på Stanford. Något att tänka på i tentaplugget kanske…

,