Studiebesök på McKinsey


Torsdag den 15 juni fick vi möjligheten att besöka McKinsey här i San Francisco. Väl på plats träffade vi Robin och Fanny som båda läst Industriell Ekonomi på Chalmers och för flera år sedan deltagit i Berkeleyutbytet. 

Kontoret var ett av två här i närheten, där det andra ligger i Silicon Valley. Det låg på våning 47 mitt i centrala San Francisco och bjöd på en fantastisk utsikt över området, inklusive Golden Gate Bridge och Alcatraz. Denna vy förgylldes med lättare tilltugg och ett härligt mingel! 

Vägen till McKinsey och San Francisco för Robin och Fanny skiljde sig åt, där Fanny jobbat 3 år på Accenture direkt efter kandidaten och sedan ett halvår på ett investmentbolag. Robin däremot gick direkt till McKinsey efter sin utbildning. Båda började med ett utbyte från det svenska kontoret till olika kontor i USA för att tillslut permanent byta till kontoret i San Francisco. 

San Francisco kontoret beskrivs som en internationell miljö där nya projekt innefattar jobb med nya personer. ”Best person to the best client” är något företaget går efter, men som under senare tid har behövts balanserats mot ett fokus på kortare resor och lokala klienter som en följd av ett ökat hållbarhetstänk. 

Jämfört med sverigekontoret är konsulterna i San Francisco ofta mer specialiserade inom ett specifikt område. Dessutom, färgar den amerikanska kulturen av sig och därmed är normen att man inte tar ut alla semesterveckor. 

Slutligen, lyckades vi luska ut vilka som var McKinseys bästa tips på snabbmatskedjor här.… Super Duper Burger och Chick-fil-A! Vi vill rikta ett stort tack till Fanny och Robin för att vi fick komma och lyssna på deras resor som managementkonsulter samt njuta av den otroliga utsikten.

, ,