Studiebesök på Nordic Innovation House


Under utbytet kommer vi göra flera studiebesök i Silicon Valley som är en av världens mest attraktiva platser för teknikbolag. Under tisdagen ägde det första rum, på Nordic Innovation House (NIH) i Palo Alto. Vi fick vi träffa Community Manager, Kirston Berken, och Chairman of the Board, Inger Gustafsson.

Kirston berättade om hur NIH hjälper nordiska startups att komma in på Silicon Valley-marknaden. NIH erbjuder en rad tjänster och resurser för att hjälpa startups att lyckas samt möjligheter att nätverka med likasinnade entreprenörer.

Inger är anställd på den svenska innovationsmyndigheten Vinnova. Deras uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga och bidra till hållbar tillväxt. Hon berättade även om ett väldigt intressant fellowship program där man får arbeta på NIH i Silicon Valley som finansieras av Wallenbergstiftelsen.

Besöket på Nordic Innovation House var en fantastisk upplevelse. Vi blev imponerade av NIHs engagemang att stödja nordiska startups och entreprenörer i Silicon Valley. 

Stort tack till Inger och Kirston som tog emot oss!

,