Berkeleyutbytet 2023 är äntligen i full gång!


Varmt välkomna till bloggen för Berkeleyutbytet sommaren 2023! 🌁

För er som inte känner till utbytet så kommer här en kort sammanfattning. Berkeleyutbytet är ett sommarprogram som riktar sig till studenter som läser tredje och fjärde året på Industriell ekonomi på Chalmers Tekniska Högskola. Programmet består av tre moduler; två valfria kurser på UC Berkeley, studiebesök hos teknikföretag i och runt Silicon Valley samt projektarbeten för startups.

Chalmers Tekniska Högskola finansierar utbytet genom att stå för kursavgifterna och studenterna har möjlighet att söka både bidrag och lån från CSN under perioden. Dessutom får varje deltagare ett generöst stipendium från Sten A Olssons Stiftelse, vilket vi är mycket tacksamma för. Stenastiftelsen har sedan 1996 främjat vetenskaplig forskning och kulturverksamhet genom stöd i främst Göteborg och Västsverige.

Nu är äntligen gänget på 35 studenter på plats i Kalifornien där vi ska spendera kommande 9 veckor 🌞 På den här bloggen kommer ni att få följa vad som händer i “The Bay Area”, allt ifrån spännande resor mellan studierna, till lärorika studiebesök och lärdomar av företagsprojekten.

Det första dagarna här i Berkeley har minst sagt varit händelserika! Vi har redan haft en rundtur på campus, en kick-off under solnedgången på The Big ”C”, flera intressanta studiebesök och påbörjat företagsprojekten. Hoppas ni vill följa med på vårt äventyr! 🤗