Studiebesök – Ericsson D-15


Vi välkomnades nyligen till Ericsson D-15, vilket är Ericssons toppmoderna innovationscenter beläget i hjärtat av Silicon Valley. Namnet D-15 är en hyllning till Ericssons historia och avser att lyfta fram Ericssons ursprung i en direkt hyllning till Ericssons första workshop, vilken tog plats på Drottninggatan 15 i Stockholm. På D-15 togs vi emot av bland andra av Chalmers alumnen Jan Söderström som nu är programansvarig för D-15.

Jan berättade att ett av målen för D-15 just nu är att bygga upp och befästa Ericsson som teknikledare inom 5G, IoT och Cloud teknologi. D-15 samlar tankeledare och ingenjörer och spelare en oerhört viktig roll i Ericssons globala R&D. Att placera D-15 i just Sillicon Valley tillåter starka samarbeten med teknikföretagen här i Nordamerika och Jan berättade om flera spännande projekt de utfört tillsammans med bland annat Nvidia, Amazon och Google. Vidare berättade Jan om hur de just nu tillsammans med andra aktörer är mitt uppe i att definiera vilka tekniska användningsområden som ska vara möjliga för sjätte generationens nätverk.

Vi fick även möjligheten att träffa Tatiana Zander, som är Director of Technology Innovation vid D-15. Tatiana är en del av det amerikanska CTO teamet på Ericsson och berättade om strategier bakom Ericssons innovationsarbete och hur Ericsson utvecklar Proof of Concepts och senare även kommersialiserar disruptiva teknologier.

För att demonstrera möjligheterna med 5G fick vi pröva på en VR applikation som tack vare 5G blir mycket mer mobil och möjlig att använda helt trådlöst.

Stort tack till Ericsson D-15 för att vi fick komma på besök!

,