Startup projekt – ElectricFish


Under sommaren har vi fått möjligheten att arbeta med ElectricFish. ElectricFish är ett start-up baserat i Kalifornien som försöker underlätta övergången till eldrivna fordon genom att identifiera samt minska svagheter i elnätet. Deras erbjudande består dels av en batteribox som laddas medan elnätet är mindre belastat för att jämna ut behovet av el över dygnet. Vidare erbjuder ElectricFish en mjukvarutjänst som identifierar var i elnätet förstärkningar behövs för att klara övergången till ett fossilfritt samhälle.

Det underdimensionerade elnätet förväntas bli en av de största utmaningarna med övergången till eldrivna fordon men behovet är idag litet vilket gör att affärsmodell samt kundsegment till stor del är odefinierat. För att kartlägga hur ElectricFish bäst ska navigera i denna nya och snabbväxande marknad har vi hjälpt ElectricFish identifiera potentiella kundsegment samt hur dessa kunder bör bemötas. Det som har varit mest spännande under projektet har både varit att lära känna de fantastiska grundarna av ElectricFish samt lära sig om de stora utmaningarna men också möjligheterna övergången till elfordon medför.

Vi kom i kontakt med Electric fish genom att läsa en artikel om de 20 mest lovande bolagen inom green tech och skickade iväg ett mejl till deras infomail utan några större förhoppningar om att få svar. Till vår förvåning svarade dock Vincent som är operativ chef på ElectricFish och vi kom under några veckor att arbeta tillsammans med honom för att identifiera ett lämpligt projekt. Till slut kom vi fram till en projektplan som vi trodde skulle gynna ElectricFish och som skulle vara givande för oss, och så bra det blev!

Tack ElectricFish och Markus för handledningen.

/Albin, Olle, Erik, Johan & Viktor