Startup projekt – LogTrade Technology AB


Hej,

I skrivande stund är vi alla på plats i Berkeley där studier, företagsprojekt och en massa roliga och intressante upplevelser kombineras. Just vår grupp genomför ett projekt med ett svenskbaserat företag vid namn LogTrade Technology AB. Verksamheten grundades redan 1992 i Sverige och är en av de största aktörerna i Sverige inom TA-system (Transport and Administration Systems). LogTrades mission är att skapa en mer hållbar och cirkulär Logistik. De senaste åren har LogTrade tillsammans med bland annat Ericsson tagit fram en standard som kallas Internet Of Logistics (IOL). IOL kopplar samman behov med efterfrågan för att skapa en cirkulär och hållbar logistik genom att minska olika svinn, så som överproduktion, eller outnyttjade transporter.  Denna ”startup-del” till det etablerade företaget har gett oss i gruppen möjlighet att genomföra ett intressant och lärorikt projekt tillsammans med LogTrade. 

För att lyckas med en ny innovation krävs information och det är inom området datainsamling och primäranalys som vårt projekt realiseras. Företaget behöver kalibrera vilka behov som finns, kring vilka produkter som systemet ska byggas och testas kring samt få information kring användarupplevelsen. Därav utför vi intervjuer med lokala producenter av råvaror såsom bröd, frukt och snacks i syfte att få en överblick kring hur marknaden ser ut. En uppgift som är väldigt intressant då vi får en inblick kring hur verksamheten ser ut för mindre producenter och vilka behov de har att innovera kring. Ett exempel på ett sådant besök var när vi besökte Birgitta på det Berkeley-baserade företaget Cult Crackers(se bild nedan). I kombination med att genomföra intervjuer och sammanställa data ska vi som grupp genomföra en analys utifrån de intryck vi fått huruvida LogTrade ska utforma sitt system vilket medför en bra erfarenhet kring verklighetsbaserade analyser.

Vi kom i kontakt med Logtrade genom tips från en av övriga deltagare på utbytet. Vi hörde av oss via LinkedIn och sedan gick allt väldigt smidigt. Vår kontaktperson på företaget, Minna Sandberg, har även varit delaktig i tidigare utbyten så kontakten har hela tiden varit mycket smidig och effektiv då hon från början förstod omfattningen på projektet och tidigt hade en väldigt rimlig plan kring vad vi skulle göra. Därmed är det verkligen rekommenderat att höra av sig till Minna för framtida projekt ifall ni vill jobba tillsammans med LogTrade. Avslutningsvis vill vi rekommendera alla att söka till utbytet då det ger en perfekt kombination av erfarenhet, studier och nöje.

 Trevlig Sommar!!

 /Eric, Johan, Adam och Gustav