Studiebesök – SAP Academy For Engineering


Nyligen spenderade vi en väldigt inspirerande dag tillsammans med SAP i Palo Alto. SAP utvecklar och levererar fullskaliga affärssystem till företag och myndigheter världen över och sett till omsättning är SAP världens största icke amerikanska mjukvarubolag. Specifikt var det SAP Academy for Engineering som vi fick möjligheten att besöka, vilket är ett internt utbildningsprogram för ingenjörer på SAP. Under besöket guidade SAPs medarbetare oss runt i de helt nya kontorslokalerna, som tagits fram enbart i syfte att husera den interna akademin för ingenjörer.

Sytet med SAP Academy for Engineering är att göra ingenjörer på SAP framtisdredo, genom att förbereda dem att tänka brett, djupt och kritiskt. Varje år får ca 200 ingenjörer möjligheten att gå igenom akademin. Ingenjörer internt har möjlighet att ansöka till programmet och de som blir antagna får under sex månader arbeta på att utveckla både mjuka och tekniska färdigheter, genom ett program centrerat kring att utsätta deltagarna för praktiska erfarenheter.

Under besöket fick vi bland annat träffa V R Ferose som är initativtagare och huvudansvarig för akademin. Ferose talade väldigt mycket och passionerat om att driva förändring med hjälp av utbildning, och hur ett program som SAP Academy for Engineering kan användas för att förändra företagskultur. 

Vi fick även möjligheten att träffa ingenjörer och designers på SAP, som berättade om designprocessen för appen ”Coldplay” som de anställda på akademin utvecklat tillsammans med medlemmarna från Coldplay.

Stort tack SAP för en grym dag!

,