Lake Tahoe

I mitten av juli åkte större delen av Berkeleykommittén iväg över en helg till Lake Tahoe som är en sjö som ligger 1900 meter över havet i Sierra Nevada bergen i östra Kalifornien, på gränsen till Nevada.

Lake Tahoe är ett populärt utflyktsmål känt för dess fina naturupplevelser och friluftsliv och många turister söker sig hit under årets alla säsonger. Boende ordnades i Squaw Valley som är en skidanläggning på västra sidan bara några minuters bilväg från sjön, orten är känd för att varit plats för vinter-OS 1960!

Lake Tahoe är en plats med stora kontraster och erbjuder allt från kristallklart vatten och fantastiska stränder till snötäckta berg som under vintern erbjuder skidåkning i världsklass.

Den fantastiska miljön har gett upphov till en het fastighetsmarknad runt sjöns stränder och många Silicon Valley miljonärer väljer att sätta sprätt på sina pengar genom att skaffa fritidshus vid Lake Tahoe. Man kan till exempel komma över fastigheten nedan för det facila priset 75 miljoner dollar. Då slår man även Mark Zuckerberg på fingrarna som nyligen betalade ynka 59 miljoner dollar för sina fastigheter vid sjön.

Huset på bilden är bara strandhuset och för att ta sig upp till huvudbyggnaden, en bit upp i slänten, nyttjar man fastighetens egna lilla bergbana!

Lördagen inleddes med strandhäng och efter lite utmaningar med att hitta parkering, i kamp med många andra helgbesökare, så kunde vi ta oss ner till ett ställe vid sjön som kallas Bonsai Rock. Denna plats kan inte beskrivas som annat än magisk. Stora mjukt rundade stenblock och stenbumlingar av granit låg utspridda i det kristallklara vattnet medan sjön, omgiven av berg med snö på topparna, låg som en fond runt om.

Även hundar låg och gottade sig på stenarna!

Kombinationen av en molnfri himmel och den höga höjden som sjön ligger på gjorde att solen tog bra och efter några timmars bad och solande vid Bonsai Rock var det dags att ta sig vidare.

Några av oss valde att åka en rundslinga runt sjön, några riktigt trevliga platser som besöktes längs vägen var Cave Rock och Emerald Bay. Cave Rock är en klippformation som reser sig brant från strandlinjen på östra sidan av sjön och efter en kort promenad för att ta sig upp möts man av en panoramautsikt över hela sjön och bergskedjorna runt om.

Emerald bay är en liten vik i sydöstra delen av sjön som omges av branta bergssluttningar och mitt i viken ligger sjöns enda ö, Fannette Island. Om man tar sig ner till vattnet kan man utforska Vikingsholm som är en byggnad uppförd på 1920-talet inspirerad av skandinavisk arkitektur!

På söndag gick några av oss upp tidigt för att hajka upp till en av de högsta topparna inne i Squaw Valley. Vi gick vandringsleden ”Shirley Canyon Trail” som ledde oss förbi forsar och mindre vattenfall på vägen upp. Så småningom började det dyka upp snölegor och det kändes som man var långt ifrån badstränderna från gårdagen. Efter några timmars bitvis ganska brant promenad tog vi oss till slut upp på toppen, där vi belönades med fina vyer. Det gick även en kabinbana nerifrån dalen upp till topp-platån och det fanns en restaurang och pool här uppe. Efter att vi tagit in utsikten medan vi avnjöt vår medhavda matsäck tog vi oss ner med kabinbanan.

Resten av söndagen spenderades med bad och lite andra mindre utflykter innan vi begav oss hemåt Berkeley och kunde runda av en mycket trevlig helg!