Startup-projekt: Thumbtack Konkurrensanalys 1

Halli hallå!

Samtidigt som utbytet närmade sig slutet gjorde alla projekt detsamma. Vi tog därför tåget in till San Fransisco för att hålla vår slutpresentation för över 40 personer på Thumbtacks kontor, med både nervösa och exalterade känslor i kroppen.

Thumbtack är en app som används som en marknadsplats där professionella och kunder kopplas samman för köp av tjänster. I appen kan kunder hyra allt från städare till PokemonGo-tränare men under vårt projekt har vi fokuserat på segment som berör bröllop. Mer specifikt har vi fokuserat på att utvärdera kundupplevelsen genom en konkurrensanalys av några olika företag som erbjuder likande tjänster.

Projektet har varit väldigt givande och vi har inte bara lärt oss mer om marknadsplatser och konkurrensanalyser men också om hur det är att jobba på ett mindre amerikanskt bolag. Redan vid vårt första möte hos Thumbtack slogs vi av hur exalterade alla var över att vi var där och hur de konstant belyste vilket värde vårt arbete skulle ha för dem. Under arbetets gång har denna entusiasm fortsatt tillsammans med bra kritik och idéer på hur vårt arbete förbättras. Tack vare det konstanta uppmuntrandet och tydliga feedbacken blev projektet roligt att jobba med och resultatet över förväntan.

Så hur gick det då? Presentationen gick toppen och att få se det enorma intresset kring projektet gjorde allt arbete och slit värt varenda sekund! Även Thumbtack verkade nöjda med resultatet och hittade flertalet delar ur presentationen som de ville jobba vidare med.

Som ni säkert märkt vid det här laget är vi väldigt nöjda att få ha gjort projekt hos just Thumbtack. Vi skulle vilja skicka ut ett extra tack till vår mentor och kontaktperson Erik, som med sin härliga energi, tydliga feedback och tro på vår förmåga gjorde projektet extra roligt!

/Agnes, Anna, Axel, Johan och Moa