Yosemite

När man är omgiven av så varierad och vacker natur som i Kalifornien var det givet med en och annan helgutflykt. Och för många av oss stod Yosemite Valley högt upp på listan. Yosemite är en stor nationalpark öster in mot landet från the Bay Area som erbjuder vandring med vacker natur och helt fantastiska vyer.

Redan på väg in i dalen imponerades vi av omgivningen när vi körde den slingriga vägen längs bergen. Den branta granittoppen El Capitan (som många av er Mac-användare känner igen) välkomnade oss in när vi tittade in genom den så kallade Tunnel View. Väl inne in i dalen var det dags att starta klättringen. På vägen upp till toppar som Half Dome och Sentinel Dome (olika grupper valde att ta olika leder) tog vi oss genom varierad terräng, förbi vattenfall och över steniga stigar. Det var tufft med över 30km vandring i branta backar över en hel dag, men payoffen var stor när man nådde toppen. Bilderna gör inte utsikten någon rättvisa!

Några av oss passade också på att besöka Mariposa Grove för att se några av jordens mest massiva träd – Giant Sequoias. Dessa bjässar överlever skogsbränder och kan leva i flera tusen år. Mariposa Grove hade kortare leder än de som finns inne i dalen och gav oss en lite lugnare andra dag. Ett perfekt avslut på en grymt bra helg.