Strada – en oas på Greek Row

Det är tisdag morgon och klockan är 8 AM. Vi vandrar längst Piedmont Avenue, som är Berkeleys Greek Row. Denna gatan är alltså centrum för UC Berkeleys Greek Life, aka Fraternity houses. Från “Sigma Alfa Epsilon” trädgård utbrister någon plötsligt “Happy Friday!” även fast det är tisdag. Vi inser snabbt att fredagens fest fortfarande pågår, men som goda Chalmersstudenter lockas vi inte ett dugg av att gå in och festa där. Morgonstund har guld i mun, och vi söker efter en kopp svenskt kaffe. Plötsligt dyker en mysig coffee shop upp där baristorna bara pratar spanska, så personen i kassan får översätta varje order från engelska till spanska. Vi har hamnat på Caffe Strada – ett jättebilligt café mitt ibland allt oväsen och elände. Detta café kan beskrivas som en lugn oas för oss studiemotiverade chalmerister. Här kan man köpa allt från Cappucino till Matcha (Frozen Green Tea) för den som vågar, men för oss svennar duger en vanlig Americano gott. Uteplatsen är fylld av studenter som av fri vilja sitter och pluggar. I sann Berkeley-anda sitter en del i färgglada kostymer och andra med en trasig beanie på huvudet. 

Så missa inte detta ställe när du är i Berkeley! Nu måste vi packa ihop och skynda oss mot en föreläsning i Public speaking. Kommer man sent dit så får man göra kycklingdansen, så det vill vi inte riskera.