Startup-projekt: PerceptiLabs Serving Platform


Under sommaren här i soliga Kalifornien har två projektgrupper haft förmånen att få arbeta tillsammans med det lilla och spännande företaget PerceptiLabs. Bolaget startade i Sverige 2017 av två studenter från KTH som bestämt sig för att förenkla för företag att ta fram AI/ML-modeller*. Företaget har i dagsläget en operationell produkt som utgörs av en plattform för uppbyggnad av AI/ML-modeller och har precis avslutat en så kallad serie-A investeringsrunda.

PerceptiLabs har sedan det grundades hunnit med att etablera partnerskap med giganter så som Google och Nvidia. I dessa samarbeten arbetar de nu för att vidareutveckla den befintliga produkten och har även börjat arbeta på att bredda sin produktlinje och det är där vi kommer in.

Vi har under sommaren hjälpt PerceptiLabs med utformningen av deras så kallade ”serving platform”. Det har varit en iterativ process där vi har fått anpassa inriktningen på vårt projekt löpande under dess gång. Från början var tanken att vi skulle hjälpa dem definiera produktspecifikationen genom en kvalitativ intervjumetod. Det framgick dock under arbetets gång att intervjuobjekt var svårare att boka än väntat.

Projektet fick ändra sin inriktning och har i skrivande stund sammanställt en marknadsanalys som kommer att presenteras för bolagets VD i slutet av nästkommande vecka.  Marknadsanalysen baseras på kvantitativ så väl som kvalitativ analys av två olika data set. Dels har den globala listan över världens 500 största bolag analyserats och dels har företag med verksamhet i den geografiska regionen runt Silicon Valley analyserats. Dessa båda analyser har sammanställts för att presentera potentiella marknadssegment som kan vara mer intressanta för PerceptiLabs att rikta in sig på med sin tilltänkta produkt.

Vi hoppas och tror att PerceptiLabs ska uppskatta vårt arbete och resultatet av detta lika mycket som vi har gjort. Det har varit lärorikt att få arbeta så nära ett start-up som befinner sig i en så expansiv och spännande fas. Vi har alla lärt oss mycket genom vår kontakt med företagets VD och har stor respekt för det gedigna arbete som krävs för att klara sig i den hårda konkurrens som man befinner sig i här i hjärtat av teknisk utveckling!

 

Undertecknat

Andreas Opedal

Gustav Darhult

Malin Ramström

Niklas Westerberg

Olle Hansson

 

* Artificial Intelligence/Machine Learning-modeller