Startup-projekt: Bla Bla Foods


Vad har ni jobbat med för projekt under sommaren i Kalifornien? – Vi har jobbat med välling.

Inte det mest lättgissade svaret kanske, men så är det. Vårt projekt under Berkeleyutbytet 2019 har varit tillsammans med Bla Bla Foods, ett företag som tar något av det mest svenska vi har till USA.

Grundat av svenska Louise Fritjofsson, som bosatte sig i USA och upptäckte vad den amerikanska marknaden saknade. Här är mjölk det absolut vanligaste man ger till sina barn förutom bröstmjölksersättning. Bla Bla Foods har som mål att putta ner mjölk från förstaplatsen och istället utmana med det svenska näringsrika alternativet, välling.

Företaget erbjuder näringsrika och växtbaserade alternativ till det som annars finns på den amerikanska marknaden. Som man kanske kan ana så är allt på den amerikanska marknaden i nuläget inte speciellt näringsrikt och ekologiskt. Förutom vällingen så säljer företaget även gröt som riktar sig till hela familjen.

Vår del i det hela har varit att hjälpa Bla Bla Foods med att behålla sin kunder och rikta marknadsföringen. Den växtbaserade vällingen och gröten har endast funnits på marknaden i några månader och för Bla Bla Foods var det därför viktigt att få en bättre inblick i vilken del av deras erbjudanden som kunderna värdesätter högst. För att kunna göra detta har vi utfört både enkäter och telefonintervjuer med kunder i hela USA som tidigare har köpt välling eller gröt.

För oss har det varit väldigt kul att ha den kontakten med kunder i USA, de har i många fall andra prioriteringar än vad vi svenskar är vana vid. Överlag har arbetet gått väldigt bra och svaren på enkäten har varit både givande och ibland väldigt roliga att läsa.

P.S. Gröten är rosa.