Gratis gym på Campus

En av alla förmåner som UC Berkeley ger till sina studenter är fri tillgång till deras träningscenter. Detta center är utspritt över 9000 kvadratmeter och innefattar allt man kan tänka sig. De finns bland annat tre stora gym, ett flertal basketplaner vilka är utspridda över två olika hallar och sex stycken squashplaner där man fritt får låna racketar och bollar. Om man inte vill träna själv finns det också en stor mängd olika pass under hela dagen, både tidigt som 06:30 och så sent som 22:00 för att passa alla scheman.

I samband med träningscentret finns en 50-metersbassäng som är avsedd för att simträna i. Vidare finns det en 25-metersbassäng några 100 meter från centret och ytterligare en pool som är en lite mera ”chill-pool” där man kan bada och sola. Allt detta ligger dessutom fem minuter från boendet så det finns få anledningar att inte passa på mellan plugget och utflykterna!