Studiebesök på Volvo Cars R&D


För ett par veckor sedan var hela gänget iväg på ett studiebesök hos Volvo Cars R&D-avdelning lokaliserat i Sunnyvale, något öster om Palo Alto. Vi blev välkomnade av Chalmersalumnen Jonas Fenn som även han var med på Berkeley-utbytet för några år sedan. Jonas jobbar med affärsutveckling för Volvo Cars i Silicon Valley och ansvarade för vårt studiebesök. På agendan var det ett antal presentationer med representanter från olika delar av R&D-avdelningen, bland annat Petter Hörling som var med och startade upp Silicon Valley-kontoret, samt en rundtur genom kontorslandskapet.

Presentationerna innehöll mycket intressant information om framtidsplanerna på Volvo Cars och hur de tänker kiring olika spännande ämnen, som självkörande bilar och startup-scenen här i Silicon Valley. Som nämnt ovan hölls presentationerna av representanter från olika delar av kontoret vilket innebar en god mix av inblick i både den tekniska, ekonomiska och finansiella sidan av Volvo Cars verksamhet i Silicon Valley. Jonas gav oss även bra insikt kring vad en I:are kan tänkas jobba med på ett företag som Volvo Cars.

Trots att många av oss redan hade en relativt bra bild av hur Volvo fungerar var det väldigt intressant att få en exponering mot den här delen av företaget! Vi fick alla en bättre bild av hur innovation behandlas inom en så klassisk industri som bilindustrin och många av oss ser nu på Volvo ur ett lite annat ljus – som ett mer innovationsrikt och spännande företag i jämförelse med den klassiska svenska industrijätten.

Tack så mycket till Volvo Cars för att ni tog emot oss och ett speciellt tack till Jonas Fenn, Petter Hörling, Vedad Cajic, Niclas Gyllenram, Pratik Budhdev, Dan Cath och Syed Mubeen Saifullah för spännande och intressanta presentationer!

Ha det fint!

,