Fourth of Juli i SF


Fourth of July (eller Independence day) är USA:s nationaldag. Och oj som amerikanarna älskar att fira sin ”Fourth.”

 

För de flesta av oss på Berkleyutbytet spenderades dagen i Dolores Park i centrala San Fransisco. Detta var vi långt ifrån ensamma om då parken fylldes med mer och mer glada amerikaner allteftersom dagen gick. Sittandes på en kulle i parken kunde vi se San Fransiscos skyline breda ut sig längst horisonten. En och annan ljummen Budweiser slank också ned medan vi iakttog en politisk musikalshow löst baserad på boken Treasure Island som utspelade sig på den provisoriska scenen nedanför kullen.

I USA konsumeras (enligt pålitliga källor) 150 miljoner hot dogs bara under nationaldagen. Och eftersom vi absolut ville vara med och bidra till denna konsumtion av korv med bröd så bestämde några av oss för att leta upp ett passande etablissemang som tillhandahöll just denna maträtt. Vårt sökande förde oss till distriktet The Castro. Kvarteret är mycket känt för sin HBTQ-rörelse och öppenhet. Delvis på grund av sloganen ”We only serve Wiener-lovers” gick vi in på restaurangen Dapper Dog där vi beställde var sin San Fransisco special. Korven var väldigt god och kvarteret var helt fantastiskt.

Mätta och belåtna styrde vi kosan mot en takbar för att få första parkett till de omtalade 4th of July-fyrverkerierna. Från klockan halv nio på kvällen började San Fransisco-borna skjuta upp raketer i alla regnbågens färger. Spektaklet fortsatte hela natten lång.

Summa summarum var Fourth of July en spännande upplevelse på alla sätt och vis!