Baseball Sunday


När man befinner sig en sommar i USA vill man givetvis lära känna den amerikanska kulturen på riktigt. Och vad passar bättre då än att gå på en av USA:s absolut mest populära- och förmodligen äldsta sport, nämligen BASEBALL!

Oakland Athletics mot Tampa Bay Rays stod på schemat denna soliga söndag på Oakland-Alameda County Coliseum. Vi åkte dit ett tag innan First Pitch för att köpa lite ”merch” och kolla in arenan. Jag kunde direkt konstatera att detta inte var likt någon arena jag varit på förut. Utbudet av mat, dryck, sportartiklar och diverse Baseball-relaterade aktiviteter var något utöver det vanliga. Även om man kommer dit för att se på matchen finns det mycket att göra och utforska runt om på arenaområdet. Faktum är att majoriteten av besökarna inte sitter stilla och tittar på de cirka tre timmarna av Baseball. De allra flesta tar tillfället i akt att ta sig en och annan öl, utreda med vilken hastighet man klarar av att kasta en boll eller äta sig mätt på en hjälm fylld med Nachos.

Oakland Athletics (kända från Hollywood-filmen Money Ball) förlorade dessvärre matchen med slutresultatet 2-8, men upplevelsen blev inte desto mindre positiv för det! Efter matchen fick alla barn möjlighet att beträda spelplanen och springa ett varv runt baserna. Eftersom vi bejakar vårat barn-jag, så var givetvis även vi ute och sprang en homerun runt Coliseums infield. Se bildbevis nedan.