Kickoff med Volvo och Nordic Innovation House, hajk och studiebesök!


Dagen började med ett besök på Computer History Museum i Mountain View där en stor del av världens historia inom datorns utveckling finns samlad. De har den största och mest betydelsefulla samlingen i världen med ungefär 90 000 föremål. Dave, en av alla volontärer på plats, gav oss en guidad tur med möjlighet att strosa själva efteråt.

 

Efter besöket passade en del på att hajka upp på Skyline Ridge i närheten. Trots en kort hajk på en timme hann de se en del mäktiga vyer, fotocred till Adam Olivegren.

Kvällen rundades av i sann svensk-amerikansk anda. Volvo Group erbjöd sitt stora kontorsutrymme med mat och dryck samt inspirerande tal från företagsrepresentanter från Nordic Innovation House, Perceptilabs, Grepit och Volvo Group. Under kvällen avnjöts klassisk svensk midsommarmat såsom gravad lax, sill, och jordgubbstårta, till berättandet av intressanta historier och insikter inom riskkapital, start-ups, försäljning och pitchning. Till slut hade studenter och entreprenörer från Silicon Valley tid att mingla och lära känna varandra i en avslappnad miljö till klassiska svenska sommarlåtar. Ett förstklassigt avslut till en spännande och lärorik dag. Tack till Oscar Johansson för plåtningen!

 

 

, ,