Berkeleyutbytet 2019


Hej och varmt välkomna till Berkeleyutbytets blogg för sommaren 2019!

För er som klickar in på denna blogg utan att ha hört talas om Berkeleyutbytet tidigare så kommer här en kort sammanfattning. Utbytet är ett sommarprogram som riktar sig mot tredje- och fjärdeårsstudenter inom Industriell ekonomi vid Chalmers tekniska högskola. Programmet innefattar tre huvudmoduler: kurser på UC Berkeley, studiebesök i Silicon Valley och företagsanknytna projekt.

Denna sommar har 35 I-studenter fått möjligheten att ta del av utbytet och lämna Sverige för att spendera 10 av sina sommarveckor i Kalifornien. Under utbytet kommer studenterna att läsa två valfria kurser som går under UC Berkeleys Summer Sessions. Ett urval av några av sommarkurserna vi haft möjlighet att välja mellan hittar ni här.

Utöver kurserna så innefattar även utbytet genomförandet av företagsprojekt vid nordiska startup-företag samt en mängd studiebesök hos olika techbolag baserade i Silicon Valley (bl.a. Tesla, Google och flera start-ups).

Finansiering av utbytet sker genom att Chalmers betalar kursavgifterna och att studenterna får söka bidrag och lån från CSN. Varje deltagare får även ta del av ett generöst stipendium utdelat av göteborgsbaserade Stenastiftelsen. Ett av Stenastiftelsens mål är att främja vetenskaplig forskning och utveckling vilket man bland annat lyckas med via utdelandet av utbildningsstipendier och bidrag. Mer information om vårt stipendie och Stenastiftelsen hittar du här.

På denna blogg kommer ni kunna följa med oss om i våra uppdateringar om vad som händer för Berkeleykommittén i ”The Bay Area” under sommaren. Uppdateringarna kommer handla om allt från kurser och studiebesök till resmål och roadtrips. Det går även att läsa om utbytet som Berkeleykommittén 2017 fick uppleva.

/Berkeleykommittén 2019