STUIDEBESÖK PÅ TESLA

Tesla var bland de mest enastående företagsbesöken, först fick vi en introduktion av f.d. Chalmeristen Tor Schoenmeyr som anses som en “gammal” anställd då Tesla under de senaste åren anställt så många nya. Han berättade bland annat om hur företaget ändrat deras mission till “accelerate the world’s transition to sustainable energy” från att tidigare haft “transport” istället för “energy”. Tesla anser sig själva inte vara ett bilföretag utan att de kan göra skillnad med bilar. De skapar även batterier och köpte förra året upp SolarCity som håller på med solenergi.

Veckan därpå fick vi besöka Teslas fabrik i Fremont. Fabriken som världens alla Tesla bilar tillverkats i är världens andra största byggnad “by footprint”.

Tyvärr fick vi inte ta några bilder inne på kontoret eller fabriken.

/ Spiros

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *