STARTUP PROJEKT: UNISOUND

Under sommaren i Berkeley har vi varvat våra studier och studiebesök med ett projekt för startup-företaget Unisound. De har utvecklat en lösning för att förbättra ljudkvaliteten i konferensrum, föreläsningssalar och andra liknande utrymmen. Deras affärsidé inkluderar mikrofoner, högtalare och software som spelar in och sprider ljud på ett innovativt sätt och bidrar till en bättre ljudupplevelse.

Unisound grundades i Norge år 2013, där de har etablerat sig på marknaden och sålt sin lösning till ett antal företag. Nu vill de expandera och lansera sin lösning i USA, där de har identifierat en stor marknadspotential, och det är där vi kommer in i bilden. Vårt uppdrag är att undersöka hur de på bästa sätt kan lansera sin lösning i USA. För att ta reda på det har vi undersökt vad deras potentiella kunder inom olika kundsegment har för krav, vilken inköpsprocess potentiella kunder har, vilka distributörer som finns tillgängliga för AV-produkter samt vilken prissättningsstrategi som är lämplig att använda.

Under sommaren har vi haft ett möte per vecka med vår kontaktperson som är CFO på Unisound för att stämma av att vi är på rätt spår och för att ha möjlighet att ställa frågor som rör projektet. Förutom att använda informationen vi har fått från Unisound, leta och sammanställa teori som vi har hittat online har vi även intervjuat ett antal olika företag, både via telefon och på plats.

Uppdraget har varit utmanande och väldigt givande. Vi har fått chansen att applicera våra kunskaper från flera olika kurser vi har läst, t.ex. marknadsföring, customer relationship and purchasing. Dessutom har vi fått möjligheten att besöka företag under våra intervjuer och träffa eller prata med personer från olika företag och fått en inblick i hur det är att driva ett startup. Det var varit väldigt lärorikt att jobba med startup-projekt då det är väldigt annorlunda mot att jobba inom ett stort väletablerat företag som redan har välutvecklade processer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *