NORDIC INNOVATION HOUSE

Kort och gott så fungerar Nordic Innovation House som en resurs för företag från norden som försöker etablera sig i Silicon Valley. Detta sker bland annat genom råd, kontor/postlåda och framförallt en plats för människor att knyta nya kontakter på.

“Nordic Innovation House is the Silicon Valley headquarters for the Nordic Startup Community. Our concept allows members to have a presence in Silicon Valley, providing our members with a “soft landing” space and a community of peers, partners, investors and service providers. ” – NIH’s hemsida

Anne Lidgard, director på Nordic Innovation House i Palo Alto och Sveriges representant från statliga Vinnova höll en intressant presentation om hur och varför samarbetet startat.  Vikten av att Sverige finns representerat i Silicon valley och hur kontaktnätverk och samarbeten kan leda till häftiga innovationer.

Stort och varmt tack!

/Samuel

(Några företag som fanns representerade på kontoret var Speedment, Capt och Kahoot!)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *