BERKELEY RESEARCH GROUP

David Teece är professor i internationella affärer och VD för Berkeley Research Group, ett relativt nystartat konsultbolag med fokus på företagsstrategier, fick vi äran att träffa under ett av våra studiebesök. David Teece är ett känt namn inom forskningen och har blivit citerad över 121857 gånger.

Framförallt är han känd för termen ‘dynamic capabilities’ som kort och gott handlar om att företag måste bli bättre på att anpassa sina resurser över tid. Till exempel genom att lära sig av misstag och utvecklas från dom. Om något inte funkar på marknaden så gör man om det. Detta sker genom att uppdatera sina rutiner så att de skapar ett värde som matchar det marknaden efterfrågar istället för att köra på “som vanligt”. Det handlar om att väcka en medvetenhet om att inget är statiskt.

Man märkte att Teece varit med länge då han drog många anekdoter och historier. Höjdpunkten var nog ändå när Henrik Marklund och Sarah (en doktorand till Marcus Holgersson) började ifrågasätta delar av teorin. Lite försiktigt fick han erkänna att det fanns brister. Hur som helst, kul att träffa en stor profil som lyckats att forska och även jobba i näringslivet parallellt.

Vincent

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *