ERICSSON

Det är inte bara stora amerikanska bolag som vi besöker. Vi hann även med att hälsa på vår svenska stolthet Ericsson som nyligen öppnat upp ett kontor i Silicon Valley. Här fick vi se många innovativa lösningar som Ericsson jobbar med just nu som kommer lär påverka vår vardag. Ett exempel på detta är 5G, som möjliggör ännu snabbare nätverk. De visade också upp en cool teknik som följer din mobil och när den är på g att lämna en räckvidd från en mast så tar genast en ny över automatiskt så man alltid kan surfa på samma hastighet och slippa delay (som man t.ex. kan utsättas för när man får Edge på mobilen).  De hade också ett rum där man kunde styra en grävskopa genom en VR-stol (se Fabian längre ner som dock glömde ta på sig VR glasögonen där).

En rolig grej som togs upp var det faktum att Ericsson inte gått så bra ekonomiskt det sista, varav svaret var att dom är otroligt dåliga på att just ta betalt trots att dom äger en stor del av marknaden (framförallt som leverantör av hårdvara för datatrafik). Det kanske är ett tecken på att fler Iare behövs då Ericsson uppenbarligen kryllar av grymma ingenjörer som kan skapa produkter men inte ta betalt för dom.

//Vincent

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *