STUDIEBESÖK PÅ FACEBOOK

Igår besökte vi Facebooks huvudkontor i Menlo Park där vi fick en liten rundtur av deras campus som är 40 000 kvadratmeter stort. Campuset påminde om en liten stad där det fanns bland annat massa restauranger, tandläkare, frisörsalong, spelarkad och träningscentrum. Facebook försöker att erbjuda det mesta på campuset så att de anställda kan göra sina ärenden nära jobbet för att kunna få mer fritid. All mat är även gratis för de anställda och vi fick även ta för oss i deras glassbar. Eftersom campuset är så stort har Facebook cyklar som man kan använda för att ta sig runt lätt.

På campuset kunde man se ordet hacker mer än Facebook då de tycker att det är viktigare eftersom de hela tiden vill vara innovativa eftersom det alltid finns rum för förbättringar. De har regelbundet hackathons där många av deras kända funktioner har utvecklats exempelvis deras react button. Det går även att se att det står hack på en av deras byggnader ovanifrån.

//Vi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *