BERKELEYUTBYTET 2017

Hej och varmt välkomna till Berkeleyutbytets blogg för sommaren 2017,

För er som klickar in på denna blogg utan att ha hört talas om Berkeleyutbytet tidigare så kommer här en sammanfattande förklaring av vad detta utbyte innefattar. Berkeleyutbytet ett sommarprogram som riktar in sig till tredje- och fjärdeårsstudenter som pluggar industriell ekonomi på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg och innefattar tre huvudmoduler: kurser på UC Berkeley, studiebesök i Silicon Valley och företagsanknutna projekt.

Denna sommar har hela 37 st I-studenter har fått möjligheten att ta del av utbytet och därmed lämna Sverige för att spendera 10 av sina sommarveckor i Kalifornien. Under utbytet kommer studenterna att läsa två valfria kurser som går under UC Berkeleys summer sessions. Ett urval av några av sommarkurserna vi haft möjlighet att välja mellan hittar ni HÄR.

Utöver kurserna så innefattar även utbytet genomförandet av företagsprojekt åt för Nordiska startupföretag samt en mängd studiebesök hos olika techbolag baserade i Silicon Valley (bl.a. Tesla, Facebook och Intel).

På denna blogg kommer ni kunna följa med oss om i våra uppdateringar om vad som händer för Berkeleykommittén i ”The Bay Area” under sommaren, och uppdateringarna kommer handla om allt från kurser och studiebesök till resmål och roadtrips.

/ Berkeleykommittén 2017

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *